by napszemüveg on
december 19, 2012

COLUMBIA

A Columbia Sportwear Company-t 1938-ban alapították, és kis családi kalapforgalmazó vállalkozásból a világ egyik legnagyobb outdoor ruhamárkájává és az Amerikai Egyesült Államok vezető síruha forgalmazójává nőtte ki magát. A Columbia kiterjedt termékválasztékában többek között megtalálható az outdoor ruhák, a sportruházat, a túra- és utcai lábbelik, napszemüvegek és kiegészítők széles választéka. Funkcionális, stílusos és értéket hordozó, újításokat felsorakoztató termékek kifejlesztése jellemzi a céget.

A cég élén a 79 éves elnök asszony, Gert Boyle áll, aki az igazgatóság elnöke és fia, Tim Boyle, aki a cég elnöke és vezetője. A Columbia története Gert szüleivel kezdődik, Paul és Marie Lamfrom-mal, 1937-ben, amikor elmenekültek Németországból. Vásároltak egy kis kalapgyártó céget Portlandban, Oregonban és Columbia Hat Company-nak nevezték el a város határán található folyó után. Miután hamar kiábrándultak a beszállítók alacsony színvonalú szolgáltatásából, Lamfrom-ék úgy döntöttek, hogy saját maguk kezdenek termékek előállításához. 1948-ban Gert feleségül ment főiskolai szerelméhez, Neal Boyle-hozt, aki csatlakozott a családi vállalkozáshoz és később ő vette át az egyre növekvő vállalat irányítását. Amikor Neal hirtelen szívrohamban meghalt 1970-ben, Gert Tim-től kért segítséget, aki főiskolai hallgató volt abban az időben.

Nem sokkal ezt követően az üzlet igazán beindult. A Columbia volt az egyik első olyan gyártó, amely vízhatlan/lélegző anyagból készített dzsekit. Bevezették az áttörést jelentő technológiájukat, amely a Columbia Interchange System névre hallgat. Ennek keretében egy külső héj és egy belső bélés kombinációja teszi lehetővé a többféle viselési módot. A nyolcvanas évek elején az akkor hatvanéves Gert megkezdte szereplését sikeres és népszerű reklámhadjáratukban “Boyle Mama”-ként. 1988-ra a cég világszerte közismertté vált és a Columbia új korszakába lépett az outdoor ruházati ipar egyik világelsőjeként.

Napjainkban a Columbia Sportwear több mint 1800 alkalmazottal rendelkezik világszerte, és több mint 80 országban forgalmaz és árul termékeket, több mint 12000 viszonteladónak. Az első számú üzletük Portland, Oregon belvárosában van.

Az egyik legautentikusabb outdoor márka. A praktikum és a minőség tökéletes összhangjával a Columbia választékában megtaláljuk a kényelmes utcai és outdoor jellegű ruházatot, a sí ruházatot és az utcai- és túracipők, lábbelik széles spektrumát és a hozzá tartozó kiegészítőket. Az elmúlt években betörtek a napszemüveg piacra, amit egyedi formatervezéssel és a színek bátor kombinálásával hódítottak meg.

A COLUMBIA márkanévvel ellátott napszemüveg kollekció 15 éve került bevezetésre a nemzetközi piacon. Természetesen a márka az elmúlt esztendőkben folyamatosan fejlődött, a tervezők az újabb és újabb kollekcióikkal tökéletesen követik az aktuális trendeket, melyeket ötvöznek a COLUMBIA márka tradicionális elemeivel. Céljuk, hogy minden szezonban vonzó és karakteres termékekkel jelenjenek meg a piacon. Alapvetően mindig azoknak a fiataloknak a körében hallatlan népszerű a COLUMBIA, akik kedvelik a modern, merész, sportos formákat, talán az első ránézésre extrém fazonoknak tűnő napszemüvegekkel szeretnek kitűnni a tömegből, nem szeretik a kompromisszumokat, és azonosulni tudnak, a ma oly divatos “amerikai életérzéssel”. Ezeket az alapelveket tükrözi a COLUMBIA kommunikációja a napszemüveg piacon is.